Despre creier si gura la Leul si Homarul

Altfel ar aborda numerosii parveniti de exemplu plictisitor de desele lor aparitii „pe post”, mintind poporul cu televizorul, daca ar fi nimerit din greseala la Leul si Homarul…

Un mesaj rugaminte. Politicos, ca oricare altul in Regat, incepe cu "Please"...

Gandul ma duce in special la „papagalii” oportunisti ce-au inundat spatiul public romanesc, eu folosind acest lemn incrustat pentru a extrage si trimite unul din numeroasele exemple bune din trecutul „vestic” dar tot mai ignorate in actuala parsiva „civilizatie” globala, asta in vreme ce Romania si alte asa-zise democratii in curs de dezvoltare sunt puse cu heirupul si legate la ochi sa copieze tot din taman ce-i mai rau dar insidios insinuat in societatea moderna. 

Un mesaj dainuind din alte vremuri, gravat in lemn, la pultul unui traditional Public House englez, te indeamna la bun simt, la folosirea neuronilor din dotare, rezultand intr-un limbaj cuviincios, cumpatat, cu intelepciune si suflet.

Asadar „Please ensure that Brain is Engaged before putting Mouth into Gear”. Un simplu indemn la conduita civilizata, la ratiune si cei sapte ani de-acasa. Simplu, simplu, dar atat de necesar in zilele noastre, cand tot mai multi parca vorbesc cu picioarele, fie in discursul public, fie interactionand cu semeni de-ai lor.

„Asigurati-va va rog ca aveti creierul in functiune inainte sa va puneti gura in miscare”. Ma gandesc la hahalere si iesirile lor ca la gura cortului, la datul lor cu caramida-n piept, la fudulia, grandomania, kitschul, impetuozitatea prosteasca, senila saracie cu duhul, intr-o idee la prostul gust cu iz de „cine mi-s eu” ce sufoca Romania virtuala, cu rezultanta in invectivele gratuite de pe strazi.

Ma gandesc la „oamenii de fotbal”, aceasta cumetrie a unui frumos sport tarat insa in noroi in curbura Carpatilor, cu rezultanta un loc cinci in preliminarii, o absenta totala din eurocupe in martie ori de la Mondial in vara, cu „tineretul” surclasat la Marea Baltica, cu gazoane orezarii, cu false „vedete” si banul ca scop in sine alterand spiritul jocului si al competitiei.

Cred ca unica sansa de mai bine este mult, mult leucoplast, pentru ca subiectii nu se pot abtine, isi adora intonatia si nu pot sa taca, bagandu-si repetitiv picioarele in gura de ne tiuie urechile. Iar de creier nici nu poate fi vorba cata vreme nu-i in joc o „jmecherie” din acolada „sa-mi iasa si mie ceva”.

Un metru mai incolo, langa mesajul incrustat, inca rezista pe tablita un nume eliminat, caligrafiat cu creta alba, in majuscule. Unirea Urziceni. Si mi-am adus aminte de scorul on aggregate, 4-1 pentru Liverpool, si risipitele sperante desarte. Nimic rau cu UNIREA URZICENI, de fapt „uniristii” rezistand pana in februarie si fiind pomeniti pana si in sectiunea de afaceri, Business, a cotidianului The Daily Telegraph, unde celelalte mai ilustre nume de cluburi carpatine sigur n-au fost amintite niciodata.

Doar ca recentul 1-4 on aggregate e de reamintit sofistilor ce nu si-au pus mintea la contributie ci picioarele in gura, visand malai in saptamana dintre Anfield si Bucuresti. Numa’ncet, caci de cand Steaua se strecura miraculos in semifinale, coruptul fotbal carpatin a devenit si mai curat murdar, asa incat solia sa chiar n-avea cum sa mai salveze aparentele, sa duca de nas…

Meciul cu Unirea Urziceni in calitate de gazda a fost anuntat si mediatizat in Insula. Rezultatul n-a fost insa o buna propaganda pentru un fotbal romanesc cu "picioarele in gura" si rufele spalate in public. Mai bine si-ar sufleca manecile si ar scoate apa la bord. In galeti ar putea sfarsi cu ceva vointa si putere de-a schimba cursul lucrurilor si gunoaiele si jegurile vampirizand de ani sufletul fotbalului

Reclame

Etichete: , , , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Despre creier si gura la Leul si Homarul”

  1. Marius Dumitrescu Says:

    Ca de obicei e o placere sa va citesc articolele. Daca ziaristii de la noi si-ar fi pus in miscare neuronii la momentul potrivit oameni ca Gigi Becali sau ”Bomba Sexy” ar fi fost personaje de basm nu pe prima pagina a tuturor ziarelor de sport de la noi.

  2. România și creațiile sale « Marius' Blog Says:

    […] 14 March, 2010 — Marius Dumitrescu Cum spunea și domnul Mihai Comșulea aici parveniții societății din ziua de azi nu ne mai dau pace și oricât am încerca să schimbăm […]

  3. soulofarunner Says:

    Am citit cu interes postarea ta, Marius, http://mariusdumitrescu.wordpress.com/2010/03/14/romania-%c8%99i-crea%c8%9biile-sale/ si din pacate asa e insa imi pare ca si imposibila o schimbare de macaz. De ce? Fac o paralela cu fotbalul. Acolo, cu toate incercarile unor nume grele in viata sportiva si chiar sociala romaneasca, si anume un Gica Popescu ori Gheorghe Hagi, care se lupta pentru schimbare si improspatarea cu oameni noi, aceiasi isi conserva forta si sferele de influenta de 20 de ani, in ciuda rezultatelor dovedindu-se recent tot mai slabe. Sansele unei noi abordari in mass-media sunt ca si nule in conditiile in care e o ramura noua, de doar doua decenii, si in care monopolul il detin influenti chititi pe mentinerea unui cert status-quo si promovarea aceluiasi gen de stiri si personaje avand drept scop clar pervertirea valorilor societatii romanesti. Romania gentila, ori ce-a mai ramas din ea, e asaltata la beregata de o subcultura si imbecilizare voita. Inclin sa cred ca ziaristii „promotori” sunt mai degraba unelte ori dependenti economic decat voiti lingai ai marionetelor impinse in fata drept exemple demne de urmat in viata cetatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: