Ziua 108. Hat-trick la debut

9 aprilie 1988. Matthew Le Tissier pe banca de rezerve, Alan Shearer titular. Fanii „Sfintilor” de la Southampton trebuie ca nu le-a venit sa-si creada ochilor. Sa fie aruncat in focuri un tanar de nici 18 ani chiar intr-un joc cu Arsenal?!?

Dar atacantul nu doar ca n-a dezamagit, ci a facut cutia de chibrituri The Dell sa erupa. Hat-trick la debut! 4-2 pentru Soton. Se nastea o noua stea. Si un semn distinctiv de sarbatorire a reusitelor. O mana ridicata in semn de izbanda. Multe saluturi avea sa mai impartaseasca Shearer tribunelor, la Southampton, la Blackburn, cu care devenea campion national, si apoi la Newcastle. Pe care tocmai a preluat-o, ca antrenor. Un alt debut.

Cu parul rarit, mai intelept in lumea fotbalului, Shearer trebuie ca-si aminteste cu nostalgie electrizantul debut din ’88. Era un fulger care avea sa erupa in ropot de goluri. Trei contra „Tunarilor”, intr-o zi de aprilie, pe final de sezon. Abia dupa meci, nevenindu-le sa creada, fanii „Sfintilor” consultau probabil mai atent statistica programului de meci. 17 ani si 240 de zile, cel mai tanar autor al unui hat-trick in prima liga din Albion. Sub ochii lor se scrisese pagina de istorie fotbalistica.

Poate suna cinic… Shearer a marcat dar n-a inscris. Atatea si atatea goluri dar un unic trofeu. Premier League, cu Dalglish mentor, in 1995. Droaie de jucatori mai putin prolifici se vor regasi in fotografii cu trofeul deasupra capului. Un atacant insa, Alan Shearer, va fi pastrat cu afectiune la suflet de numerosi fani si se va regasi in plin plonjon sau saritura la cap pe paginile multor ziare. Shearer-gol!

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “Ziua 108. Hat-trick la debut”

  1. mariusfrancisc Says:

    la mai multe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: