Ziua 96. Semne bune anul are

Contra Finlandei, in 15 iunie, la Halmstad. Contra Spaniei, in 18, la Goteborg. Contra nemtilor, in 22, inapoi la Halmstad. Anglia poate aborda cu incredere grupa turneului final al Campionatului European de tineret din Suedia, si nu doar prin prisma evolutiei bune la precedenta editie, cand rata calificarea in finala doar in urma unor parca interminabile lovituri de departajare contra Olandei, dar mai ales gratie manierei in care s-a impus in grupa de calificare de anul trecut plus a victoriei categorice tocmai obtinute pe taram scandinav, intr-un joc amical.

Dar s-o luam pe rand. Acum doi ani, Anglia Under-21 a „miscat” bine si – cine stie? – daca unii potentiali titulari nu s-ar fi retras, dandu-se accidentati dar de fapt preferand sa-si reincarce bateriile pentru noul sezon de Premier League, ar fi putut ajunge sa joace cu trofeul european pe masa. S-a sesizat o mai buna partitura tactica la reprezentativa antrenata de fostul fundas stanga al Albionului si al lui Forest, Stuart „Psycho” Pearce, si o tehnicitate sporita la niste jucatori altfel recunoscuti drept de lupta. Anglia pe drumul cel bun.

O progresie fireasca ne-ar sugera ca patrunderea Albionului in finala C.E. tineret 2009 din Suedia n-ar fi exclusa. Va conta din nou atitudinea unor potentiale piese de baza si dorinta acestora de a-si reprezenta tara, in detrimentul unui relas la plaja, relaxare inaintea unui nou sezon.

In calificari, Albionul a batut totul la zero, inclusiv Portugalia pe Wembley, prin golurile lui Milner si Agbonlahor, ambii de la Aston Villa, singurul joc din 8 cu gol primit si puncte risipite fiind un 1-1 la lusitani. In septembrie 2008, la Londra, Pearce ii depasea pe iberici in formula Hart – Cranie, S. Taylor (cpt), Mancienne, A. Taylor – Milner, Huddlestone, Noble, Johnson – Muamba, Agbonlahor. Cu acea ocazie a mai jucat Fraizer Campbell, imprumutat de Man United la Spurs, de unde a fost convocat si mai cunoscutul Aaron Lennon, ramas insa pe banca.

Dintre acestia, Milner e recordmanul absolut de prezente in nationala de tineret, colegul de linie Noble e capitan la West Ham iar portarul Hart spera sa-si tina postul, in ciuda plasarii sale pe banca de rezerve, de cand cu sosirea lui Given la Man’City.

In fine, pentru englezi turneul final ar putea sa inceapa, prin prisma victoriei cu 5-0 in amicalul din Norvegia, disputat in conditii hibernale, pe zapada. Daca Albionul nu s-a infrigurat acasa la Vikingi, ar putea da lovitura in vara, la vecinii suedezi. 5-0! Cinci la zero! Semn ca lucrurile au revenit pe fagasul normal, cu un evident decalaj valoric intre Albion si schiori, comprimat in deceniul trecut, cand baietii lui Egil Olsen ii si veneau de hac Angliei.

E drept, un amical mai elocvent, cu Franta, bate la usa, dar semne bune anul are. Si cati potentiali titulari nu au jucat in Norvegia. Se pare ca de la sosirea lui Capello s-a facut curatenie si lucrurile s-au pus la punct in bucataria interna a selectionatelor insulare, de la seniori in jos.

La Sandefjord, pe zapada, au marcat inaintea pauzei Fraizer Campbell, imprumutat de Man United la Spurs, si Adam Johnson, de la Boro, iar la reluare masivul Tom Huddlestone, adus acum cativa ani de Spurs de la Derby, si Matt Derbyshire, autor al unei duble ajuns la Olympiacos, sub forma de imprumut de la Blackburn.

Au jucat Hart – Gardner, Weather, Onuoha (cpt), A Taylor – Johnson, Cattermole, Huddlestone, O’Hara – Muamba si Campbell. La cate nume mai grele are Anglia acum in noul val, nu multi dintre cei de mai sus par a prinde candva tricoul de senior. De unde va sari totusi iepurele? Si va alinia Pearce in vara, in Suedia, toata crema, cu Agbonlahor, Lennon ori Milner, ce deja bat la poarta lui Capello?

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: