Ziua 54. Stafeta in Hyde Park

Daca soarele e in suflet, fiecare zi din an e aidoma uneia de Craciun. Daca dragostea e in suflet si e impartasita, fiecare zi din an e speciala. Exista insa aceasta fortata convenienta sociala de provenienta nord-americana – se putea oare altfel? – si cu un pronuntat iz comercial, pe nume Valentine’s Day. Un buchet bogat sau o floare frumoasa, un gand cald si sentimente alese, ar trebui sa fie norma zilei si nu aniversate intr-o aliniere la unison intr-o zi din miezul lui Faurar. Pentru unii, din fericire, 14 februarie e si altceva decat dragoste la norma.

Din 1949, Hyde Park Relays este o competitie de alergari rezervata diverselor institutii de invatamant superior din Anglia si Europa. Cei mai iuti studenti de la Oxford si pana la Milano se alatura in echipe de 6 competitori pentru a se intrece sub forma de stafeta. A fost a 60-a aniversare, in jurul lacului Serpentine si a Long Water, din sudul renumitului Hyde Park din centrul Londrei.

In acest an, s-a alergat sub logoul Run naked… it adds colour to your cheeks. Alearga gol… te va imbujora! Nu s-a alergat in pielea goala, in primul rand pentru a-i ocroti pe pudici, in al doilea rand pentru ca fiecare universitate s-a aliniat la start in culorile traditionale si in al treilea rand pentru ca, desi dezghetata in premiera dupa doua saptamani, ziua de sambata a fost doar nitel mai domoala decat frontul de frig care a lovit neasteptat insula in februarie.

La capatul estic al Serpentine, o statuie a Reginei Caroline, in onoarea careia au fost formate artificial, acum aproape trei secole, celebrele lacuri din Hyde Park. Caroline, consoarta Regelui George al II-lea. La doi pasi, traseul de alergare al Hyde Park Relays. Baietii au alergat pe distanta de 5 kilometri, alergata de fiecare din cei 6 membri ai stafetei. Fetele, pe 3,5 kilometri. La final, cu totii castigatori, imbujorati si veseli. Dintre castigatori, cativa invingatori, si in asemenea curse rivalitatea dintre Oxford si Cambridge fiind evidenta. Oxford primii, Cambridge pe doi.

La festivitatea de premiere, stafeta din Cambridge primind vestea clasarii pe doi

La festivitatea de premiere, stafeta din Cambridge primind vestea clasarii pe doi

Clubul nostru de alergari, Serpentine Running Club, a fost intr-un fel gazda, ajutand in parteneriat la organizarea evenimentului, iar Sweatshop, bransa atletica a renumitului Harrods din Knightsbridge, a sponsorizat competitia. Mai presus de toate, 60 de ani de stafeta in Hyde Park si cativa tineri studenti iuti de picior. S-a alergat „pe bune” sau s-a alergat cu balonase agatate de sort… O sarbatoare a alergarilor, o lupta onesta cu secundele. Purtata de tineri din toate colturile Angliei dar si de profesori carunti si inca agili de la Sheffield University precum si de politehnisti pana si din Polonia.

Festivitatea de premiere, gazduita de Imperial College London in campusul din South Kensington, a fost un deliciu, in vreme ce peste drum, la Royal Albert Hall, evolua Cirque du Soleil. O sambata cu soare cu dinti dar cu raze in suflet.

Si pentru ca am amintit de Serpentine, la finele antrenamentului de astazi, pe pantele din Greenwich, de la Observatorul meridianului zero, antrenoarea ne-a impartasit vestea ca 14 februarie, in urma cu 5 ani, reprezenta debutul acestei anumite sesiuni de pregatire. Putini se aliniau atunci la poalele delusoarelor de langa Muzeul National Maritim, multi mai multi am gafait acum, la moment aniversar. Aproape 40. Cate o bombonica Ferrero Rocher ne-a rasplatit la final prezenta, pe cand ne trageam sufletul, ne scoateam bocancii inamoliti si ne schimbam la „botul calului”, la portbagaje. Viata de alergator. Aburi pe gura, stropi de noroi, 36 de minute de alergari in susul pantelor si un surplus de vigoare. Ce nu te doboara, te intareste. Candva, spre finele jurnalului meu, intr-o buna zi de mai, toate acumularile pe pante, in iarna, m-ar putea ajuta, cu Voia Domnului, sa-mi poarte pasii peste linia de final.

Pana atunci, sa ne bucuram de Valentine’s Day de aniversarile zilei… 60 de ani de stafeta in jurul lacului cu numele clubului nostru si 5 ani de pante. La mai mare.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: