Ziua 42. Cine n-are batrani…

… sa-si cumpere. In 1961, la varsta de 46 de ani, Stanley Matthews revenea la vatra, la divizionara secunda cu probleme Stoke City, cu care avea sa promoveze in elita in primul sau sezon complet cu „Olarii”, repetand astfel performanta de la startul carierei sale, cand, dupa ce se remarca pe extrema deja la varsta de 15 ani, la aceeasi Stoke, in indepartatul 1930, se vedea elevat in divizia intai la prima strigare!

Matthews ramane in continuare unicul fotbalist inobilat de casa regala cat era inca in activitate, de Anul Nou, in 1965, cand avea sa-si atarne ghetele in cui, la finele sezonului. Matthews ramane in sufletul fotbalului englez ca un modest gentleman pe teren si inafara lui, longeviv la cel mai inalt nivel, imbracand tricoul Albionului la varsta de 39 de ani.

Desi s-a lansat si s-a retras din fotbal la Stoke, Matthews a cunoscut gloria cu Blackpool, pe plaja la Marea Irlandei, cu care a jucat trei finale de Cupa Angliei pe Wembley, in 1948 si ’51, cand s-a numarat printre pierzatori, si in 1953, cand centrarile sale au intors incredibil rezultatul in dauna lui Bolton, de la 1-3 la 4-3, golul victoriei fiind semnat de Stan Mortensen in minutul 90.

O placheta aniversara strajuie intrarea in tribuna principala a arenei lui Blackpool, denumita Sir Stanley Matthews Stand, enumerand numele invingatorilor de pe Wembley, iar la noul stadion al prim-divizionarei Stoke City, Britannia Stadium, statuia lui Matthews aminteste de alte vremuri.

Acum aproape un secol, in 1 februarie 1915, Stanley Matthews vedea lumina zilei… Nostalgia amintirilor n-a impiedicat-o pe Stoke City sa invinga sambata cu 1-0 pe Manchester City.

Anunțuri

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: