Ziua 41. Infofolitii

S-ar putea sa exagerez putin dar asistand la un meci de fotbal feminin din liga a doua engleza mai frapanta n-a fost diferenta valorica de jocul barbatilor ci distanta ca de la cer la pamant relativ la atitudinea fata de competitie.

Jucatoarele n-au protestat la deciziile arbitrului, n-au cersit lovituri libere si nu s-au tavalit de mama focului de parca ar fi fost secerate, n-au sarit unele la gatul altora, intr-un cuvant au fost fair-play, si in plus n-au purtat manusi sau alte accesorii pe un frig patrunzator. Sportivitate deplina in conditiile in care fetele jucau din placere, nefiind remunerate.

Pe o alta lume, cu resortul intins la maxim, fotbalisti de zeci de mii de lire sterline pe saptamana protesteaza, gesticuleaza, mimeaza accidentari, se imbrancesc si pe deasupra se infofolesc macar cu manusi daca nu si cu tricouri de corp termoizolante.

Daca ar fi insa sa-i dam crezare unui agent de jucatori englez, care s-a confesat intr-un interviu difuzat pe Sky Sports, pretentiile unor fotbalisti frizeaza ridicolul, dovedind cat pot fi de tinuti in puf, de inchipuiti si ignoranti, de hapsani. La salarii de 30.000 lire pe saptamana mai pretind in plus bilete gratuite de avion chiar si pentru prieteni ori familie, decontabile de club, ori achitarea de catre angajator a serviciilor de relocatie a bunurilor, dintr-o locuinta in alta. De la caz la caz, in functie de contracte, jucatorilor li se plateste si chiria ori cer sprijin pentru achizitionarea sub o forma sau alta a automobilului preferat. Subiectul a fost deschis cu ocazia incheierii perioadei de transferari din luna ianuarie, mai saracacioasa inclusiv in privinta importurilor de pe continent, in conditiile in care schimbul valutar lira sterlina – euro a diminuat puterea de cumparare a gruparilor insulare.

Dar doua ar fi anectodetele cele mai hazlii. Agentul a povestit cum i-a cumparat din banii sai, vreo 300 lire, si expediat jucatorului sosit in Albion doua perechi de ghete adidas. Cum le-a primit, jucatorul a pus mana pe telefon, multumindu-i si intrebandu-l daca nu se poate si de-un trening de fas adidas.

Si mai hilar, un transfer la echipa de liga a IV-a Barnet Londra a cazut din cauza neadaptarii fotbalistului la ideea ca terenul de la stadionul Underhill, din nordul capitalei, e in usoara panta de la o poarta la alta. Underhill, in traducere, inseamna sub deal, dar se poate spune intr-adevar ca e nitel la deal. Agentul de jucatori a declarat ca fotbalistul chiar a deschis discutia despre utilizarea sa in functie de poarta la care ataca Barnet. Toate bune daca londonezii ar fi atacat dupa pauza la vale si serviciile sale ar fi fost la mare cautare, din postura de inlocuitor. Dar baiatului nu-i pria sa fie rezerva. Cum alta sansa n-avea, eventual doar sa se dea accidentat odata ce afla in urma aruncarii banului daca Barnet ar fi inceput la deal, jucatorul s-a dat batut. Mai bine.

Infofolitii. Vizionand Stoke City – Manchester City, cu gazdele nou promovate in 10 oameni inca din prima repriza si nestrangand la un loc suma de transfer de 32,5 milioane platita de oaspeti pe Robinho cel inmanusat si cu tricou de corp si tot fazonul, mi-am spus ca surpriza de 1-0 e o lectie si o palma pentru unele vedete mult prea inchipuite, parca de pe o alta planeta.

Dar cata vreme fanii platesc din greu pentru a fi prezenti la meciuri si a cumpara produsele clubului, rotunjind veniturile favoritelor lor, din care o mare parte se risipesc pe salarii, oferta va fi aceeasi. Se complac sau sunt loiali pana in panzele albe? As estima ca odata ce loialitatea va ajunge sa treaca si prin stomac, suporterii s-ar putea sa inceapa sa gandeasca si cu capul, nu doar cu inima. Mai ales dupa ce aud povesti cu infofoliti care pretind si aia si cutare ori care nu vor sa atace la deal. La placinte inainte, la razboi inapoi.

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: