Dezinformare inaintea Chelsea – CFR Cluj

Se molipsesc si unii ziaristi englezi… In suplimentul sportiv al unui prestigios duminical londonez de calitate scrie negru pe… albastrui, intr-un articol dedicat vizitei lui CFR 1907 Cluj-Napoca la Stamford Bridge pentru jocul cu Chelsea si intitulat „Scolari n-ar trebui sa-i ia usor pe niste tipi surprinzatori”, ca „in mod traditional, triumviratul Steaua, Rapid si Dinamo din capitala Bucuresti are credinta in cresterea propriilor talente”, jurnalistul inserand aceasta propozitie cel putin discutabila dupa ce, in prealabil, drept sambure al articolului sau, subliniase ca oaspetii Londrei au fost adunati din toate colturile vestice ale planetei gratie investitiei lui Paszkany.

In loc sa fie salutata ascensiunea clubului clujean si succesul in duelul sau pentru titlu cu Steaua, ziaristul a alunecat pe aceeasi panta a cliseelor tipice. Cel putin dubioasa si oferind o nota crasa de neprofesionalism este inserarea unei unice declaratii din tabara romana, aceasta venind insa – din gura cui credeti? – de la Gigi Becali. „Ar fi o rusine nationala daca o echipa de straini, o echipa ungureasca, reprezinta Romania in Champions League”. Pai tu, reporter, te referi la CFR Cluj dar publici o unica opinie tocmai de la proprietarul rivalei campioanei Romaniei!?!

Sa nu mai amintim ca se pomenesc aceleasi obositoare si intoarse pe toate fetele chestiuni legate de „blocul estic”, „origini etnice”, „provenienta ungureasca” ori de participarea candva a clujenei in liga Ungariei. De mult fumate, penibile si cu o nota vadita de senzational si tulburarea apelor. Dezinformare, nu neaparat vadita. 

Daca vroia sa creioneze cu acuratete circumstantele sosirii „buturugii mici” la Stamford Bridge, ziaristul ar fi trebuit doar sa sublinieze ca gruparea clujeana este campioana de drept si pe merit a Romaniei, care a facut astfel putina dreptate numeroaselor cluburi asa-zis provinciale, fiind invingatoare intr-un duel inegal si deseori patat de manevrele Stelei. Cat despre traditia si credinta cluburilor din Bucuresti de a creste propriile talente, asta comparativ zice-se cu banii aruncati in stil Abramovich la Cluj, ei bine, e suficient de exemplu sa ne amintim cati jucatori crescuti de Steaua au fost aliniati la start in finala din 1986. Nici unul! Comparativ, net mai multi erau transilvaneni… Iar despre Steaua de azi? De la Falticeni pana la Drobeta Turnu Severin, toata tara a fost greblata, si apoi s-a ajuns pana prin Columbia, pentru a fi populata stana.

Daca si ziaristi de la cotidiene de calitate din Anglia isi dau cu firma-n cap, ce sa ne mai asteptam de la vesnicii nostri atotstiutori scriberi gudurandu-se pe langa alde Steaua sau Dinamo!?!

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: