Fotografia lui Radu Sigheti în expoziţie

Fotografia lui Radu Sigheti la Maraton NairobiPanou Reuters

Radu Sigheti, director Reuters în Africa de Vest, se numără cu un excepţional clişeu între cei 250 fotoreporteri sau editori ale căror instantanee sunt expuse în aceste zile în capitala Angliei. Fotografia, realizată în 23 octombrie 2005 la sfârşitul Maratonului din Nairobi, în Kenya, surprinde un alergător muşcându-şi braţul în cursul unui tratament de prim-ajutor.

O remarcabilă expoziţie fotografică în aer liber reuneşte 200 de instantanee surprinse din lumea sportului mondial. Arta fotografică se îmbină armonios cu performanţa sportivă în labirintul şerpuit creat de Reuters sub titlul „Sport in 21st Century” şi amplasat pe promenada sudică a Tamisei, în faţa primăriei Londrei, City Hall, respectiv între podul Tower Bridge şi crucişătorul-muzeu HMS Belfast.

Expoziţia este strucurată pe trei domenii, şi anume personalităţi din lumea sportului, diversitatea sportului local în diverse colţuri ale lumii şi fotografii din competiţii sportive. Câteva clişee prezintă copii bucurându-se de sport, de exemplu un duel pugilistic în Cuba, un cerc şcolar de desenatori pregătind un banner cu mesaje de încurajare pentru reprezentativa de cricket a Indiei, fete şi băieţi practicând într-o peşteră Miao, un joc popular în provincia chineză Ziyun, sau doi tineri englezi pasându-şi pe o limbă uscată şi crăpată de pământ.

Sunt şi fotografii sugerând triumful sportului în condiţii vitrege. Tineri sud-africani antrenându-se pe un teren prăfuit din Johannesburg sau afgani practicând wrestlingul într-o ţară răvăşită de conflicte. Remarcabil este clişeul cu un tânăr conducând plutonul unor competitori alergând în josul unui deal, încercând să oprească un rol de brânză lansat la vale în cadrul întrecerii „Whitestone Cheese Rolling World Cup” organizate în Noua Zeelandă.

Nu lipsesc însă clişee cu figuri legendare din lumea sportului, ca Beckham sau Maradona, şi fotografii care au făcut senzaţie la vremea respectivă. Ar fi putut lipsi „sărutul” aplicat de Zidane lui Materazzi în finala Cupei Mondiale din 2006? Sunt citaţi printre alţii Muhammad Ali, Lance Armstrong sau Michael Phelps.

   

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: