Britanicii la volei ca Groenlanda la handbal?

Reprezentativa de handbal masculin a României n-a fost prezentă la ultimele două turnee finale mondiale. Groenlanda în schimb s-a calificat la ediţia din 2003. O asemenea răsturnare de valori ar fi părut imposibilă în 1970, când „tricolorii” deveneau tripli campioni mondiali.

Reprezentativa de volei masculin a Regatului Unit este în postura deţinută probabil de groenlandezi în 1970 în handbal. Dar când eşti la baza piramidei, înseamnă că e loc doar de mai bine. Groenlanda sau Kalaallit Nunaat. Regatul Unit sau United Kingdom. Doar Olimpiada de vară de la Beijing, din acest an, ne mai desparte de Jocurile Olimpice din 2012, găzduite de capitala Regatului Unit. Iar undeva în sud-vestul Londrei, la complexul expoziţional Earl s Court, competiţia de volei va reuni la start, în calitate de ţară organizatoare, şi reprezentativa gazdă.

Momentan, conform reportajului lui Charles Randall în The Daily Telegraph, naţionala masculină britanică de volei e codaşă în Dutch Pro League, campionatul Olandei, unde a fost acceptată la start. Sub numele Club Martinus şi beneficiind de o investiţie de 4,3 milioane lire sterline din partea UK Sport şi a British Volleyball Federation, echipa antrenată de reputatul batav Harry Brokking a suferit eşec după eşec, ba chiar în doar 60 de minute, cum a fost cazul în jocul de la Groningen cu lidera Stap doc Orion. Dar britanicii sunt în rodaj şi până la ora adevărului mai sunt peste patru ani.

Cu aproape şase ore de antrenament pe zi, cu un căpitan la doar 21 de ani, Ben Pipes, cu un stil spartan de viaţă undeva în suburbia Amstelveen din Amsterdam, unde şi evoluează în meciurile de acasă în învechita sală The Bankras, cei 11 jucători insulari nu vor face în timp decât să ridice naţionala lor de pe locul 54 în lume. Brazilia e prima, alte ţări europene domină şi ele voleiul, însă Regatul Unit ar putea găsi o breşă la fel cum Groenlanda a progresat în handbal.

Răbdare şi tutun. Într-un sport britanic atât de conservator şi loial disciplinelor sale sacre, cricketul, fotbalul, rugbyul, hipismul, voleibaliştii britanici sunt nişte adevăraţi cutezători pionieri. Ei practic nu există în peisajul sportului insular, ci se luptă cu morile de vânt nu doar olandeze. Dar a fi înfrânt nu este un capăt de ţară. A nu încerca este un păcat.   

Reclame

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Britanicii la volei ca Groenlanda la handbal?”

 1. ZUZU Says:

  O chestie draguta, asta cu viata-fara-fotbal.

  Daca e sa ne referim la handbal si la Olimpiada, englezii sunt cam ca si australienii la Sydney, in 2000 sau grecoaicele, patru ani mai tirziu.

  Si pentru ca stii ca sunt circotas, adaug ceva despre romani: in 1970 au devenit tripli campioni mondiali, adevarat, insa dupa patru ani n-au avut altceva mai bun de facut decit sa mai „ia” inca o data titlul (nu i-a prins nimeni, fiti linistiti!).

  Apropo de prezenta „trico” la CM: ei au lipsit de la ultimele doua editii, cum spui tu, linga care se mai aseaza alte patru „neprezentari”
  la aceeasi competitie. In total, „pauza” la ultimele sase editii consecutive (1997, 1999, 2001, 2003, 2005 si 2007)

  Numai bine si succes!
  Felicitari pentru ce ai facut pina acum! E bine!

 2. Horea Says:

  Salut Mihai! Super blogul tau! Complimente! Eu ti-am pierdut adresa de mail, da un semn daca si cand ai chef la adresa asta sau la danhorea1969@yahoo.com.

  M-as bucura sa keep in touch!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: