Prohibitiv

West Ham – Manchester City 0-0. Tottenham – Reading 2-2. Fulham – Bristol Rovers 2-2. Charlton – West Bromwich Albion 1-1. Ce au în comun aceste partide? Evident, deznodământul nedecis. Altceva? Gazde au fost cluburi londoneze. Şi mai? Ei bine, cele patru jocuri din cadrul Cupei Angliei disputate în primul weekend din 2008 au avut parte şi de bilete de acces puse în vânzare la preţul minim de comercializare stabilit de Football Association, şi anume 15 lire sterline. Chilipir, pentru un joc de fotbal disputat exclusiv între prim-divizionare, în Londra. Comparativ, am achitat 22 lire pentru un tichet la meciul Leyton Orient Londra – Bristol Rovers, între trupe de liga a treia, în turul întâi al aceleiaşi competiţii. 

Iar dacă londonezele mai sus amintite vor evolua în deplasare în meciurile rejucare de săptămâna viitoare, în schimb alte două meciuri din programul de 12 rejucări vor avea loc în Londra. Barnet – Swindon, cu gazdele din liga a patra smulgând un 1-1 în jocul iniţial, şi Millwall – Walsall.

În mai 2004, londoneza Millwall, şi pe-atunci tot în liga a treia, evolua spre surprinderea generală în finala Cupei Angliei, cedând ce-i drept: 0-3 cu Manchester United. „Leii” au jucat însă cu trofeul pe masă. În această ediţie însă, finalista de-acum nici patru ani, Millwall, a avut parte de doar 4.500 spectatori la meciul cu Bournemouth, câştigat cu 2-1 pe teren propriu, în turul întâi al Cupei Angliei. Arena The Den a fost atât de golaşă încât sectoare întregi de tribună au fost închise în ziua jocului, totul având de-a face cu preţul biletelor sau mai exact cu neincluderea costului tichetelor partidelor din FA Cup, ca pe vremuri, în suma totală a abonamentului anual. După 0-0 la Walsall, câţi fani vor veni zgribuliţi la The Den, să o încurajeze pe Millwall pentru o calificare în şaisprezecimi? Depinde probabil şi de preţul biletelor.

Ca o schemă pilot, federaţia engleză a ales câteva meciuri din turul trei care să aibe parte de bilete rezervate copiilor pentru preţul de o liră sterlină. O iniţiativă încurajatoare dar care a stârnit proteste din partea celor neincluşi pe listă. Preston North End, divizionara secundă mâhnită de recordul negativ de asistenţă la un meci de Cupa Angliei din 1898 încoace, a pus prezenţa a doar 4.616 fani la jocul câştigat cu 1-0 în faţa lui Scunthorpe, acasă, la Deepdale, pe refuzul federal de a pune în vânzare tichete în valoare de 10 lire, în condiţiile în care prim-divizionarele din zonă, Blackburn şi Bolton, evoluau la aceeaşi oră, acasă, în meciuri de o liră. Mai mult, spun cei din Preston, fanii o văzuseră pe Scunthorpe la Deepdale şi în campionat, în 26 decembrie. Poate că şi-au dorit altceva, aşa încât au dat fuga la arenele prim-divizionarelor. Pe-o liră. Am călătorit între Reebok Arena, stadionul lui Bolton, şi Deepdale, arena din Preston, şi sejurul este într-adevăr foarte scurt şi abordabil. Preston North End, deţinătoarea întâiului event campionat – cupă din istoria fotbalului, în 1889, are într-adevăr un punct de vedere foarte pertinent. Rămâne de văzut dacă Millwall va putea comercializa bilete mai ieftine marţea viitoare şi dacă va strânge peste 4.500 spectatori la rejucarea cu Walsall. 

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: